Nieuws

NK Squash nieuws

6 februari 2013

Gevestigde orde VS Talent

Laurens Jan Anjema, de torenhoge favoriet gaat proberen alweer zijn achtste titel op een rij binnen te slepen. Hiermee moet hij nog wel even doorgaan om in de buurt te komen van zijn illustere vader (maar liefst 12 titels!) Robert Jan Anjema. LJ (zoals hij veel genoemd wordt) heeft een lange tijd van dit jaar op de achtste plek van de wereld gestaan. Na een kleine ziekte en wat zware toernooien is hij nu net buiten de top 10 terug gevallen.

Marc ter Sluis, deze opgewekte en hardwerkende speler (actief in het CTO programma Amsterdam) kenmerkt zich door mooi en degelijk spel. Hij is slechts 19 jaar en met zijn wilskracht zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voordat hij uit gaat komen voor het nationale team. Hij speelt dit jaar voor het eerst als vast eredivisiespeler en heeft met zijn laatste twee overwinningen op Rick Penders en Bastiaan Meulenbelt laten zien dat hij op dat podium thuishoort.

Nathalie Grinham, de titelverdedigster en net als LJ de torenhoge favoriet om ook dit jaar de titel in de wacht te slepen. Vorig jaar sleepte ze de titel binnen om in de finale van Orla Noom te winnen. Grinham heeft de afgelopen tijd laten zien dat ze in vorm is en staat op een stevige twaalfde plek van de mondiale ranglijst.

Tessa ter Sluis, het zusje van Marc ter Sluis en net als Marc is tevens hard bezig om haar squash te verbeteren en zich steeds meer te meten met de reeds gevestigde garde. Of zij al een mooie podiumplek gaat bemachtigen is wel nog de vraag. Wel is te bedenken dat veel spelers liever tegen een andere speelster spelen dan deze getalenteerde meid. Zij is voorafgaand aan het NK Senioren als eerste geplaatst voor het NK Jeugd <19 (op 22/23 januari 2013) welke als een mooie opwarming kan dienen voor het echte werk in het weekend van 7 t/m 10 februari.

Dit en veel en veel meer! We verwelkomen u graag. 

 

kijk op www.toernooi.nl voor het speelschema en tijden.