Nieuws

Artikel EK squash hoofddorpse courant

23 april 2013

De Nederlandse squashvrouwen beginnen het EK Squash in eigen land op woensdag 1 mei met een wedstrijd tegen Duitsland. Dat maakte organisator Squash Bond Nederland (SBN) afgelopen week bekend.

De Oranjedames treden op de openingsdag van de Europese squashkampioenschappen in het Amsterdamse Frans Otten Stadion om 10 uur aan tegen onze Oosterburen. Later op de dag (om 15 uur) treffen Natalie Grinham, Orla Noom, Milou van der Heijden en debutante Tessa ter Sluis ook nog de grote favoriet Engeland, terwijl op donderdagochtend (om 10 uur) België de tegenstander is van de formatie van bondscoach Vanessa Atkinson.

 

Het als vijfde geplaatste Nederland moet bij de eerste twee eindigen in Poule A om door te dringen tot de halve finales die vrijdagmiddag op het programma staan.
 
De Nederlandse mannenploeg begint het EK op dag één met duels tegen Slowakije (12 uur) en België (17 uur). Het team van herenbondscoach Lucas Buit eindigde vorig jaar als zevende en degradeerde daardoor naar de tweede divisie. Om een terugkeer naar de elite poule te bewerkstelligen moet Oranje bij de beste twee eindigen in Divisie 2. Indien Oranje er in slaagt om in de groepsfase de Slowaken en de Belgen van zich af te schudden, moeten er later in het toernooi nog twee partijen gewonnen worden om te promoveren.
 
Het Nederlands herenteam voor het EK landenteams, dat van 1 t/m 4 mei 2013 plaatsvindt in de Nederlandse hoofdstad, bestaat uit achtvoudig Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema, Sebastiaan Weenink, Bart Ravelli, Rick Penders en Marc ter Sluis, die net als zijn jongere zus Tessa zijn debuut maakt in de nationale ploeg.
 
Voor SBN is de Europese titelstrijd een bijzondere gebeurtenis. Het is niet alleen de tiende keer dat het prestigieuze evenement in ons land plaatsvindt, maar bovendien bestaat SBN dit jaar 75 jaar en viert ook de Europese Squash Federatie (ESF) haar veertigjarige bestaan. In totaal reizen 32 landen af naar het Frans Otten Stadion in Amsterdam voor het grootste EK Squash voor landenteams in de geschiedenis.