Nieuws

Nederlandse Heren winnen de divisie 2 finale en promoveren !

4 mei 2013

De Nederlandse heren hebben zojuist de finale tegen Finland gewonnen en hiermee is promotie naar de hoogste divisie een feit. Debutant Marc ter Sluis die pas zijn tweede interland speelde wist de wedstrijd te beslechten met 3-1. De heren van beide landen bleken goed aan elkaar gewaagd. Zo waren het de Finnen die de eerste twee partijen wisten te pakken. Laurens-Jan Anjema stond ruim 5 kwartier op de baan tegen Olli Tuominen, waarbij hij in de vijfde set het onderspit delfde. Tegelijkertijd nam Bart Ravelli het op tegen Henrik Mustonen, waarbij Ravelli de eerste game op zijn naam zette, maar daarna was het Mustonen die de wedstrijd in handen had.

Met een 2-0 achterstand gingen vervolgens de 'benjamins' van het team Rick Penders en debutant Marc ter Sluis de baan op. Aan hen de schone taak om het herenteam alsnog aan een overwinning te helpen. Hoewel het doel - promoveren naar de hoogste divisie al gehaald was door de overwinning op de Ieren - gingen de heren nu toch voor goud in deze divisie.

Penders ging goed van start met een zege in de eerste game (11-6) om vervolgens de volgende game aan de Fin Tuomi af te moeten staan. Penders wist zich goed te herpakken en pakte ook de twee volgende games (11-8 en 11-6), waarme de stand op 2-1 kwam.

Voor Marc ter Sluis betekende het verlies van de eerste twee wedstrijden een extra druk op zijn wedstrijd. En hoewel hij in de eerste game 10-7 voor stond, wist de Fin Jaakko Vähämaa terug te komen en uiteindelijk met 13-11 te winnen. Ter Sluis gaf echter niet zomaar op en in drie zinderende games waarin alles op alles werd gezet door beide spelers, was het uiteindelijk Ter Sluis die de sterkste bleek te zijn. En met eveneens een 3-1 overwinning op zak, zorgde hij ervoor dat het herenteam alsnog het goud pakte in divisie 2.